POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Naša veb prezentacija koristi kolačiće da vas razlikuje od drugih korisnika naše veb prezentacije. Ovo nam pomaže da vam pružimo dobar doživljaj kada pregledate našu veb prezentaciju i takođe nam na ovaj način omogućujete da poboljšamo našu veb prezentaciju.

Zbog nedavnih promena u zakonima, sve veb prezentacije koje posluju u određenim delovima Evropske unije su obavezne da dobiju saglasnost da koriste ili čuvaju kolačiće (ili slične tehnologije) na vašim računarima ili mobilnom uređaju. Ova politika kolačića vam pruža jasne i sveobuhvatne informacije o kolačićima koje koristimo i svrhu njihovog korišćenja. Da biste pregledali smernice o privatnosti koje se odnose na korisnike našu veb prezentaciju, pročitajte našu Politiku privatnosti.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala datoteka slova i brojeva koje čuvamo u vašem pretraživaču ili na čvrstom disku računara. Osim ako ste prilagodili podešavanja pretraživača tako da će odbiti kolačiće, naš sistem će izdati kolačiće čim budete posetili našu veb prezentaciju.

Ključni koncepti

Naši kolačići i kolačići trećih strana: da li je kolačić „prva“ ili „treća“ strana odnosi se na domen koji postavlja kolačić.

Kolačići nezavisnih proizvođača su kolačići koji postavlja domen osim onog na veb lokaciji koju korisnik posećuje. Ako korisnik poseti veb lokaciju i druga stana postavlja kolačić preko tog veb sajta, ovo bi bilo kolačić treće strane.

Trajni kolačići: ovi kolačići ostaju na korisničkom uređaju u vremenskom periodu navedenom u kolačiću. One se aktiviraju svaki put kada korisnik poseti veb lokaciju koja je kreirala taj određeni kolačić.

Kolačići sesije: ovi kolačići dozvoljavaju operatorima Veb lokacija da povezuju akcije korisnika tokom sesije pregledača. Sesija pregledača počinje kada korisnik otvori prozor pregledača i završava kada zatvori prozor pregledača. Sesije kolačići se kreiraju privremeno. Kada zatvorite pregledač, svi sesijski kolačići se brišu.

Kako izbrisati i blokirati naše kolačiće

Blokirate kolačiće aktiviranjem podešavanja u pregledaču koji vam omogućava da odbijete podešavanje svih ili nekih kolačića. Međutim, ako koristite podešavanja pretraživača da biste blokirali sve kolačiće (uključujući osnovne kolačiće), možda nećete moći da pristupite svim ili delovima našeg sajta. Osim ako ste prilagodili podešavanja pretraživača tako da će odbiti kolačiće, naš sistem će izdati kolačiće čim budete posetili našu veb prezentaciju.

Promena podešavanja kolačića

Imajte na umu da internet pretraživači omogućavaju da promenite podešavanja kolačića. Ova podešavanja se obično nalaze u meniju „opcije“ ili „preferencije“ vašeg internet pretraživača. Da biste razumeli ove postavke, sledeće veze mogu biti korisne. U suprotnom trebalo bi da koristite opciju ‘Pomoć’ u vašem internet pretraživaču za više detalja.

Mogu li da povučem moju saglasnost?

Ukoliko želite da povučete vašu saglasnost u bilo kom trenutku, morate da izbrišete svoje kolačiće koristeći podešavanja internet pregledača.

Za više informacija o brisanju ili blokiranju kolačića posetite: http://www.aboutcookies.org/Default.aspk?page=2.

Vaša saglasnost

Ukoliko nastavite da koristite našu veb prezentaciju, saglasni ste da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite našu veb prezentaciju. Molimo pažljivo pročitajte ovaj Pravilnik o kolačićima za više detalja o informacijama koje sakupljamo kada koristite ovu stranicu.

Ako ne želite da prihvatite kolačiće u vezi sa korišćenjem ove veb prezentacije, morate prestati da je koristite.

Koje kolačiće koristimo i zašto?

Kolačići koji se koriste na našoj veb prezentaciji se prikupljaju u cilju poboljšanja performansi.

Performanse

Kolačići „Performanse“ prikupljaju informacije o tome kako koristite našu Veb lokaciju – npr. Koje stranice posećujete i ako imate bilo kakve greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje bi mogle da vas identifikuju i koriste se samo da nam pomognu da poboljšamo način na koji naša veb lokacija funkcioniše, da razume šta interesuje naše korisnike i meri koliko je efikasan naš sadržaj.

Korišćene kolačiće koristimo za:

  • Veb analitika: obezbedite anonimne statistike o načinu na koji se naša veb lokacija koristi
  • Upravljanje greškama: Pomozite nam da poboljšamo Veb lokaciju merenjem grešaka koje se javljaju.

Neke od naših kolačića performansi upravljaju trećim stranama. Međutim, ne dozvoljavamo trećoj strani da koristi kolačiće za bilo koju drugu svrhu osim onih navedenih gore.

Korišćenjem našeg sajta prihvatate upotrebu „učinaka“ kolačića. Prihvatanje ovih kolačića je uslov korišćenja Veb lokacije, pa ako ih sprečite, ne možemo garantovati kako će naša stranica učiniti za vas.